tirsdag 28. februar 2017

FILMANMELDELSE AV FRIHETENS REGN


Filmanmeldelse av Frihetens regn

Av: Frank Darabont

Den amerikanske Andy Dufresne oppdager at kona er utro, han ligger klar med pistolen i hånda og han er full. Han venter på at hun og hennes elsker skal komme. Han skal ikke skyte de, men skremme dem. Samme kvelden ble kona og hennes elsker drept med akkurat samme type pistol som Andy Dufresne hadde. Andy blir dømt til fengsel- selv om han mener han ikke drepte de. Når han ankommer fengselet er det viktig at han skaffer seg venner og han blir venn med Red. Red blir en viktig person for Andy senere i livet.

Denne filmen ble lagd i 1994 og dette er helt klart en av mine favorittfilmer. Det som gjør filmen så bra er skuespillet, og det sterke forholdet mellom hovedkarakterene. Historien i seg selv er veldig sterk og veldig realistisk fordi den viser meg hvor tøft fengsellivet kan være, du må være smart og taktisk og velge riktige venner- du kan ikke stole på noen!

Jeg synes det er veldig fin musikk i filmen, spesielt på slutten av filmen når hovedkarakterene møtes, sangen og melodien er veldig rørende som er med på å skape en stemning som seere føler seg delaktig i.

Jeg ønsker å konkludere med at jeg synes denne filmen passer til ungdommer og voksne, jeg så denne filmen første gang på ungdomsskolen. Denne filmen treffer de fleste på grunn av sterke øyeblikk og karakterer. Dette er en klassiker som jeg ikke blir lei og en film jeg mener de fleste kan like.

Jeg ønsker å gi denne filmen terningkast 6 fordi jeg synes den treffer så bra, den får meg til å le, gråte også er det handlinger som får meg til å skvette og innse realiteten. En fantastisk film som gjør den til en av mine favorittfilmer!
- Emilie Margrethe Brekke, 17

 

søndag 19. februar 2017

MEDIESEMINAR PÅ MYSEN VGS

I dag torsdag 16/02-17 hadde vi MK elevene på Mysen videregående skolemedieseminar. Denne dagen har vi fått et innblikk i ulike medieyrker og personer som jobber innen media. På førsten av dagen kom en fra TV2, han hadde et veldig interessant foredrag, han fortalte om hans hverdag- hver dag er ikke lik. Noe av det som interesserte meg mest var at han fortalte mye spennende om da Justin Bieber var på Norgesbesøk i fjor og han viste en del teasere av nye TV-serier som kommer senere dette året. Vi stilte han også en god del spørsmål som han svarte godt på. Programmet for dagen var tett og to elever fra 2.klasse på Mysen vgs holdt en liten presentasjon om at de hadde vært på en fotoutstilling i Oslo- der de hadde stilt ut egne bilder. De viste frem bildene de hadde stilt med, erfaringer og hvordan det var å være på fotoutstilling. Kristiania høgskole kom også på besøk, de snakket om alle linjene, fagene og utdanninger, det var spennende å høre alle valgmulighetene skolen har å tilby. En billedkunstner og Lucky view kom også til oss og de viste også frem deres produkter og hva de driver med i hverdagen. Lucky view viste en reklamefilm de har lagd for Coca Cola, de hadde ikke publisert den enda, så vi var en av de første som hadde sett den- det var veldig gøy.


Denne dagen var lærerik men ble fort litt kjedelig siden det var så mye informasjon og inntrykk på en gang. Etter denne medieseminaren har jeg funnet ut av at jeg kanskje ikke vil jobbe innen mediebransjen, politi og militær er fortsatt det jeg brenner for, men media er fortsatt noe som interesserer meg!