tirsdag 31. januar 2017

INFOGRAFIKKFILM

For et par måneder siden startet vi i klassen og fordype oss i norsk mediehistorie. Vi noterte ned det vi synes var viktigst og mest interessant i de ulike epokene. Noen uker senere ble vi delt inn i grupper på ca. tre personer og hver gruppe fikk utdelt en epoke hver. Jeg var på gruppe med Ida og Dina og vi fikk epoken Trykkefrihet og politisk debatt (1814-1850). Vi på gruppa skulle da lage en infografikk, men vi brukte litt tid på å komme i gang, siden ingen av oss visste hva det var, så vi på gruppa kunne ønske vi fikk mer informasjon om infografikk, før vi ble kastet ut i en slik oppgave.


Vi i gruppa satte oss ned og begynte å planlegge hva vi skulle gjøre, vi lagde manus og vi fant ut at vi skulle lage en tidslinje, der hvor vi markerer de viktigste hendelsene, vi synes også tidslinje var det mest oversiktlige. Vi fremførte ideen vår foran klassen og det var spennende å høre de andre sine ideer.


Etter juleferien startet selve redigeringsprosessen og vi synes det var veldig vanskelig. Ida tok styringa og hun har gjort en veldig god jobb. Vi sitter igjen med et produkt som vi er veldig fornøyde med, vi ble også ferdig til tiden. Vi har med animasjoner som ikke har opphavsrett, derfor kan vi ikke publisere infografikkfilmen på bloggen.


 Dette er et skjermdump fra introen.


Her er et skjermdump som viser tidslinjen vår på starten av infografikken.

onsdag 11. januar 2017

PARALELLHANDLING, FILMPROSJEKT

I September hadde vi et filmprosjekt, jeg var på gruppe med Ronja-Marie Langråten, Maria Kristina Kobbervik og Stine Fredriksen. Oppgaven gikk ut på at vi skulle lage en film med en parallellhandling. En parallellhandlig vil si at man for eksempel følger to personers liv, også møtes de på slutten. Vi løste denne oppgaven ved å lage en type kampanjefilm om konsekvensene ved å snakke med ukjente på nettet. Maja på 13 snakket med Julian på 14, trodde hun, men det viste seg at hun snakket med en eldre mann. Vi fulgte Majas liv, og denne mannens liv, og til slutt møtes disse personene. Jeg synes dette var et utrolig spennende prosjekt, og det var første gang vi fikk lage en ordentlig film, med tanke på profesjonelt utstyr.


I denne perioden var jeg så uheldig å bli syk, så jeg var hjemmeværende i 2 uker. Jeg gikk derfor glipp av svært mye av filmprosessen. Jeg rakk å være med på noen klipp, men ikke så mye mer enn det. Jeg har vært med å skrive manus og jeg var skuespiller, men jeg har ikke hatt mulighet til å redigere en egen film, siden jeg var syk. Jeg synes det var veldig gøy å planlegge alt som skal til før man starter selve filmingen, og jeg synes det var gøy det jeg fikk være med på. Jeg ser frem til neste filmprosjekt.

mandag 9. januar 2017

MINE TRE #HASHTAGBILDER

#TYPOGRAFI_MK
I denne oppgaven skulle vi ta bilde av typografi. Dette bildet er tatt i en tunell der jeg fikk frem lyset i enden av tunellen på en veldig kul måte. Dette bildet ble highlightet.



#COLOR_MK
Under denne hastagen skulle vi fokusere på farger. Dette bildet tok jeg av en betongvegg som har blitt malt, mange forskjellige mønster og figurer. Jeg falt veldig for denne figuren.

#SELFIE_MK
Her skulle vi ta et selfie. Foran ansiktet har jeg noen gardiner, og jeg valgte å redigere bildet i svart hvitt, for å skape litt mystisk stemning.